flojborg.dk

Vores slægt

Se databasen med 12.000 personer her. Oplysningerne er indsamlet over en periode på 20 år. Det der kan ses på internet stammer mest fra opslag i kirkebøger og folketællinger. Derudover kommer et stort antal besøg på Rigsarkivet i Odense, Åbenrå, Viborg og København. Sidst, men ikke mindst, kommer en lang række af navnene fra andre slægtsforskere, der har arbejdet med de samme slægter.

Databasens indhold

Versionen på internet indeholder kun få detaljer om hver person og selvfølgelig ingen detaljer om de levende. Er du interesseret i flere oplysninger, er du velkommen til at kontakte os. Slægtninge, der har noget at tilføje, er også meget velkomne til at skrive - se menupunktet Kontakt. Du kan selvfølgelig altid få oplyst, hvor oplysningerne stammer fra. Disse kilder er ikke tilgængelige i versionen på Internet lige nu.

Kilder og kontakter worldwide

Min slægtsforskning på internet har givet mange kontakter til slægtninge rundt i verden. Der kommer e-mails fra Norge, Canada, USA, Australien, Jylland, Sjælland, Fyn m.m. I den seneste tid er der også kommet en del henvendelser via min profil på facebook. Mange har fundet deres eget eller deres forældres navn og kan tilføje nyt til databasen om deres efterkommere. Tusind tak til alle jer slægtninge og slægtsforskere, der har bidraget med oplysninger.

Slægtsnavne

Slægtsnavnet Rosenberg stammer fra jøder, der har boet i bl.a. Fredericia, Randers, Middelfart og før den tid i Schlesien og Polen. Eksempler på navne i databasen: Israel, Jacobi, Jacoby, Wulff, Kalisch, Moses, Berendt.

En anden gren er efterkommer af himmerlandsrakkeren Lod-Hans og andet godtfolk, der i 1800-tallet levede et sigøjnerlignende liv uden fast bopæl. De blev ofte anholdt fordi det var forbudt at være hjemløs. Han tjente til dagen og vejen ved glarmesterarbejde og blikkenslagerarbejde, deraf navnet Lod-Hans.

Slægtsnavnet Fløjborg har rødderne dybt plantet i den fynske muld. Hos os starter navnet ved en kvinde, der giftede sig med en Fløjborg i starten af 1800-tallet. Med sig ind i dette ægteskab havde hun et uægte barn, som blev adopteret af Jens Hansen Fløyborg. Jens Hansen Fløyborgs forslægt har derfor ikke forbindelse med os, men kun efterkommerne af Jens. Vi har dog forsøgt at kortlægge Fløjborg familien, og det er lykkedes tilbage til Vester Aaby på Sydfyn i 1699. Disse personer og deres efterkommere findes også i denne database.

Øvrige navne i slægterne: Bonde, Vilhelmsen, Kiel, Mogensen, Hansen (!).

Det nyeste skud på stammen har tilført familien nye gener, og dem skal der selvfølgelig også slægtsforskes i. her kommer navnet Lading bl.a. ind.