Havregrynskager med nougat - 'leverpostejmadder'

Små lækre bidder, ca. 24 stk.

Tidsforbrug

45 minutter incl. afkøling

Indkøb

100 gram smør eller olie eller halvt af hver
4 ½ dl. havregryn
1 spsk. mel
1 ½ tsk. bagepulver
1 dl. sukker
2 tsk. vanillesukker
2 spsk. lys sirup

Pynt: 100 gram nougat efter bagningen

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.

Smelt smørret.

Bland imens alt det andet i en skål. Hæld det smeltede smør op i skålen og rør det sammen.

Fordel dejen på bagepapir på en bageplade, ca. 20 x 30 cm. Tryk den sammen med fingrene.

Bages i 12-15 minutter nederst i ovnen. Imens du bager, skærer du nougaten ud i tynde skiver.

Når kagen er bagt, fordeles nougatskiverne over den varme kage. Vent et øjeblik til nougaten er smeltet og smør den ud i et jævnt lag. Mens kagen stadig er varm/lun skærer du kagen ud i små eller store bidder.

Lad den køle af et koldt sted til nougaten bliver hård igen. Evt. i køleskab.

Opbevares i tæt lukket kagedåse – eller fryses.