flojborg.dk


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/flojborg.dk/public_html/templates/flojborg20170712/functions.php on line 194

Grissini stænger

Lækre knasende brødstænger, ca. 2 plader

Tidsforbrug

1 time og 30 minutter i alt

Indkøb

250 gram mel
25 gram gær
40 gram fint revet parmesan
2 spsk. god olie, f.eks. koldpresset rapsolie
½ tsk. honning
1 ¼ dl. vand
Sydesalt
Lidt kærnemælk eller mælk

 

Sådan gør du

Opløs gæren i lunkent vand.

Tilsæt honning, olie og mel (IKKE salt)…

Ælt dejen godt. Læg den i skålen og stænk lidt olie over, så overfladen bliver let fedtet. Pak husholdningsfilm omkring og stil den lunt. Hæver til dobbelt størrelse.

Del dejen i 4 dele. Tril en klump dej ud til en lang pølse – brug begge hænder, spred fingrene. Del eventuelt dejen en gang på midten, hvis det er for bøvlet. Tril til dejen er lidt tykkere end en blyant. Del stængerne i passende længder. Læg dem på bagepapir på bagepladen med ca. 2 cm’s mellemrum. Tænd ovnen undervejs på 200 grader, og tril resten af dejen på samme måde.

Når alle stænger er færdige, pensles de med mælk og drysses med sydesalt. Du skal kun penske nogle stykker ad gangen inden du drysser med salt. Ellers fordamper mælken, og saltet falder af.

Bages i ca. 18 minutter, til de er gyldne og sprøde. Sluk ovnen og tag dem ud. Læg stængerne på ovnens bagerist, og stil risten ind i ovnen igen i en halv times tid i eftervarmen. Sæt noget i klemme i lågen, så der kommer luft derind. Denne proces sikrer, at stængerne er helt tørre – også inde i midten.

Gem stængerne i en lufttæt beholder eller plasticpose. Kan holde sig i dagevis.

Serveres som snacks.