Broccolisalat

Rækker til 4 personer som tilbehør

Tidsforbrug

Arbejde 30 minutter
Trækketid mindst 2 timer, gerne op til et døgn

Indkøb

1 stor broccoli eller 2 små
1 dl. rosiner
1 dl. solsikkekerner
1 rødløg
1 pk. bacon (gerne kalkunbacon) 
1,5 dl. creme fraiche 9%
3 spsk. sukker
2 spsk. balsamico (italiensk rødvinseddike)
3 spsk. hakket persille
lidt salt

 

Sådan gør du

Pluk broccolien i små buketter. Hak rødløget fint. Bland broccoli, rødløg, rosiner og solsikkekerner.

Rør en dressing af creme fraiche, sukker, balsamico, persille og salt. Hæld den over og bland godt.

Stilles i køleskab mindst 2 timer før brug. Rør eventuelt undervejs.

Steg baconskiverne og klip dem i små stykker. Kom dem på som pynt når salaten serveres.